Facebook App ID is missing!

Blog Posts

Confit sau ce?

13532980_1004277143012522_2245409416393263356_n

Confit e un frantuzism delicios la rostire, dar mai ales in farfurie. Etimologic, termenul provine din franceza, de la verbul “confire”, care la randul lui provine din latinescul “conficere” si inseamna printre altele a confectiona, a prepara. In secolul XVI verbul era folosit in legatura cu fructele intregi sau bucati de fructe conservate

Află mai multe

Festivalul de Bere Artizanala

prima-editie-bucharest-craft-beer-festival-dedicata-iubitorilor-de-bere-altfel-28082

Cand mi-a povestit prima data Dragos Gurarosie de planul pentru Festivalul de CraftBeer am avut acel „stopcadru” in care ramai mut in fata unor chestii evidente. Si hai sa va zic de ce. Incep cu inceputul. Din 2010 de cand am deschis Bacania Veche, m-am chinuit sa adun acolo exact

Află mai multe

Eziti? Hmm …

Avgolemono

Ezitarile din viata trebuie depasite. In mai multe randuri am avut momente de indoiala in legatura cu ce urma sa gatesc. Si nu pentru ca sunt nesigur pe mine (ba poate ca sunt un pic prea increzator), ci pentru ca anumite mancaruri mi se pareau atat de grele in istoria

Află mai multe

Galbiori cu poveste si un pic de trufa

13658934_1015271568579746_900962865649218757_n

Ah, galbiorii! Cand vine vremea lor innebunesc numai cu gandul la carnea lor plapanda cu usor gust de caisa si la parfumul padurii. Cunoscuti pe intreg pamantul sub diverse denumiri, galbiorii, pe numele lor stiintific (Cantharellus cibarius), sunt ciuperci comestibile care rasar in luminisurile din paduri. Le place sa stea la soare. Poate

Află mai multe

Sindromul „Dana”

vase multe

Bucataria e o treaba grea, spun unii. Spectaculoasa, aducatoare de glorie si plina de suspans, sustin altii. Si toti au dreptate. Visam frumos in jurul ingredientelor, imaginam tehnici, stam cu trufa infipta in cuget si simtiri. Ne uitam la filme inspirationale in care oamenii ajung sa faca niste chestii total

Află mai multe